NOS VoetbalAangepast

Potter wordt geen coach van Ajax, 35-jarige Farioli nu topprioriteit

  • Sam Porskamp

    volgt Ajax namens NOS Sport

  • Sam Porskamp

    volgt Ajax namens NOS Sport

Graham Potter wordt niet de nieuwe trainer van Ajax. De Amsterdammers waren al enkele weken in gesprek met de Engelsman, maar zijn er niet uitgekomen. De 35-jarige Italiaan Francesco Farioli lijkt nu de belangrijkste kandidaat om John van 't Schip op te volgen komend seizoen, zo bevestigen bronnen aan de NOS.

De salariseisen en de invulling van de staf waren de grootste struikelblokken in de onderhandelingen tussen Ajax en Potter.

Wel kunnen de Amsterdammers een nieuwe algemeen directeur aankondigen na het afhaken van Alex Kroes. Commercieel directeur Menno Geelen gaat die functie op interim-basis invullen.

Farioli topprioriteit

Kroes beloofde sinds zijn terugkeer als technisch directeur te beginnen met het aanstellen van een nieuwe trainer. Naast de onderhandelingen met Potter ging Kroes, met Director of Football Marijn Beuker aan zijn zijde, tegelijkertijd ook in gesprek met de trainer van OGC Nice, Farioli. Na het afzeggen van Potter is de Italiaan nu topprioriteit voor Ajax.

Francesco Farioli

Farioli, die een stuk goedkoper en haalbaarder is dan Potter, staat momenteel vijfde in de Franse competitie. Kroes en Beuker zijn gecharmeerd van de talentvolle trainer, maar binnen Ajax zijn er ook twijfels. Met zijn 35 jaar is hij voor een trainer piepjong en daarbij is hij nog niet heel lang actief op het hoogste niveau.

Drie jaar geleden zette Farioli zijn eerste stappen als hoofdtrainer bij het Turkse Fatih Karagümrük en stapte vervolgens over naar Alanyaspor. Afgelopen zomer tekende Farioli een contract bij Nice.

Het is voor Kroes erg belangrijk dat er snel een trainer wordt gepresenteerd. Ajax wil na een dramatisch verlopen seizoen graag snel beginnen aan de wederopbouw van de club, waarbij de trainer een belangrijke rol speelt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl