NOS Voetbal

PEC Zwolle zeker van lijfsbehoud na zege op Heracles Almelo

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle-Heracles Almelo

PEC Zwolle heeft zich dankzij een 3-1 zege op Heracles Almelo verzekerd van nog een jaar in de eredivisie. De ploeg van trainer Johnny Jansen heeft met nog drie wedstrijden te spelen tien punten meer dan nummer zestien RKC Waalwijk.

Heracles heeft de degradatiezorgen nog niet helemaal achter zich gelaten. De Almelose club staat op de veertiende plaats met 32 punten, zeven punten meer dan RKC. De nummer zestien na 34 speelrondes moet promotie/degradatie-play-offs spelen.

Stand eredivisie

PEC en Heracles hadden na dertig speelronden hetzelfde aantal punten en deden ook in Zwolle niet veel voor elkaar onder. Lennart Thy opende de score, nadat hij Heracles-aanvoerder Justin Hoogma de bal had ontfutseld (1-0).

Niet veel later had de spits van Zwolle ook de 2-0 op zijn schoen na een loepzuivere voorzet van Silvester van der Water, maar Thy raakte de bal niet goed, waardoor die hoog over het doel vloog.

Heracles ging na het doelpunt van Zwolle beter spelen en was via Brian De Keersmaecker al dicht bij de gelijkmaker. Zwolle-keeper Jasper Schendelaar bleef echter koel oog in oog met De Keersmaecker en hield nog even de nul.

Heracles-trainer Van de Looi teleurgesteld: 'Waren vandaag onherkenbaar'

Maar in de laatste seconden van de blessuretijd van de eerste helft werd Schendelaar toch gepasseerd. Uit een hoekschop kreeg Marko Vejinovic de bal voor zijn voeten. Hij twijfelde niet, schoot hard raak en maakte zijn eerste eredivisietreffer in negen jaar tijd.

Van der Water scoort tegen oude club

Na rust had Zwolle het betere van het spel, maar het duurde nog tot de 69ste minuut totdat het overwicht ook werd omgezet in een nieuwe voorsprong. Van der Water was van dichtbij trefzeker tegen zijn oude club (2-1).

Een derde doelpunt voor de thuisploeg hing vervolgens in de lucht. PEC-smaakmaker Younes Namli was daar al dichtbij, maar zijn schot ketste af op de paal. In blessuretijd kwam alsnog de 3-1 op het scorebord, dankzij Filip Krastev.