Harvey Weinstein in 2022
NOS Nieuws

Harvey Weinstein opgenomen in ziekenhuis na terugkeer naar gevangenis in New York

Oud-filmproducent Harvey Weinstein (72) is opgenomen in een ziekenhuis nadat hij was verplaatst van een gevangenis buiten de stad New York naar een gevangenis in Manhattan.

"Het lijkt erop dat hij veel hulp nodig heeft", stelt zijn advocaat. "Hij ondergaat allerlei testen. Zijn gezondheid is heel slecht, hij is een wrak", zegt zijn advocaat Arthur Aidala tegen onder meer persbureau AP.

Hartproblemen

De voor verkrachting veroordeelde Weinstein kampt onder meer hartproblemen, diabetes, slaapapneu en oogproblemen. Mentaal is hij volgens zijn advocaat messcherp. Het is de bedoeling dat Weinstein weer terug wordt gebracht naar gevangeniseiland Rikers Island, een eiland in de buurt van vliegveld LaGuardia.

Weinstein werd in 2020 in New York veroordeeld tot 23 jaar cel wegens verkrachting en aanranding van twee actrices. Afgelopen week werd dat vonnis geschrapt omdat hij volgens de rechtbank geen eerlijk proces had gekregen. Hij blijft echter achter tralies omdat hij ook in Los Angeles veroordeeld is tot een celstraf voor verkrachting. Daar kreeg hij 16 jaar cel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl